Σχολή ιστιοποΐας τριγώνου

Η ιστιοπλοϊα και η θάλασσα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η εκμάθησή της μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 7 ετών, στην αρχή ως παιγνίδι, που εξελίσσεται σε αθλητική δραστηριότητα.

Τα παιδιά καλούνται να συνεργαστούν και να σεβαστούν τον άνεμο και την θάλασσα. Για να τα καταφέρουν αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες και ικανότητες.

  • Την συγκέντρωση, Τα δεδομένα που πρέπει να σκέφτεται κανείς στην ιστιοπλοϊα αφ΄ενός είναι πολλά και αφ΄ετέρου αλλάζουν διαρκώς.  Η διαδικασία αυτή, της παρατήρησης  όλων των παραγόντων αλλά και συχνά της πρόβλεψης , σε ταχύτατο χρόνο, απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση. Ετσι βελτιώνεται η ικανότητα αυτοσυγκέντωσης.
  • Πειθαρχία στις οδηγίες αλλά και στην προετοιμασία.
  • Σεβασμός, στη θάλασσα αλλά και στα υλικά μας
  • Γνωρίζουν τα μυστικά της Ναυτικής Τέχνης.
  • Καλή Φυσική Κατάσταση, για να κρατήσουν τα σκάφος στον αέρα.
             Αυτοπεποίθηση, Υπευθυνότητα, Ελευθερία .
               Τα παιδιά σε σύντομα χρονικό διάστημα
                     γίνονται κυβερνήτες ενός σκάφους.
   Και όμως ένα μικρό παιδί κάνει κάτι τόσο μεγάλο.
 

 Τα μαθήματα γίνονται από πολύ έμπειρους και ιδιαίτερα ικανούς με τα παιδιά προπονητές, Οι ομάδες συναντώνται 2 φορές την εβδομάδα, όλο τον χρόνο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες και περιλαμβάνουν πρακτική στην θάλασσα και θεωρία στην ξηρά με σύγχρονες μεθόδους.

 Ο όμιλος προσφέρει τα εκπαιδευτικά σκάφη και τα παιδιά φέρνουν μαζί τους  σωσίβιο και ένα καπέλλο. Για πιο κρύες καιρικές συνθήκες χρειάζεται ισοθερμική στολή.

 Τα πρώτα μαθήματα γνωριμίας προσφέρονται δωρεάν.

Σας περιμένουμε